Karácsonyi spiráltorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta (egy nagy gáztepsihez):
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g kristálycukor
- 70 g olaj
- 40 g finomliszt
- csipet só
Krém:
- kb 20 dkg mogyorókrém
- 2 dl tejszín
- 250 g mascarpone
- 100 g porcukor
Kívülre:
- 1 ek kakaópor
Elkészítése:
Piskóta:
AZ egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani. Több részletben beledolgozzuk a cukrot és kb 10-12 percig keverjük magas fokozaton vagy addig, amíg a téfogata háromszorosára nem nő.
Ekkor hozzáadjuk az olajat és beledolgozzuk. Végül a lisztet adjuk hozzá és keverjük bele óvatosan.
180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Kivesszük és kihűtjük.
Krém:
A tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét, majd az egészet stabil krémmé keverjük.
Összeállítás:
A kihűlt piskóta lapot 5 egyenlő csíkra vágjuk a hosszabbik oldala mentén. A csíkokat egyenként megkenjük elöször mogyorókrémmel (könnyebb bánni bele, ha kenés előtt kissé átmelegítjük), majd a csíkokra elosztjuk a mascarponés krém felét. Mi ezt habzsákkal tettük.
Az egyik csíkot feltekerjük, majd egy tányérra vagy tortatálcára tesszük. A következő csíkot folytatólagosan körétekerjük. Így teszünk az összes csíkkal.
Amikor készen vagyunk, akkor a maradék krémbe beledolgozunk 1 evőkanálnyi kakaóport és a krémmel kívülről börbevonjuk a tortát. Egy kenőkéssel pedig függőleges csíkokat húzunk a krémbe fakéreg hatását keltve.