Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi spiráltorta recept

Karácsonyi spiráltorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskóta (egy nagy gáztepsihez):

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g kristálycukor
    • 70 g olaj
    • 40 g finomliszt
    • csipet só

    Krém:

    • kb 20 dkg mogyorókrém
    • 2 dl tejszín
    • 250 g mascarpone
    • 100 g porcukor

    Kívülre:

    • 1 ek kakaópor

    Elkészítése:

    Piskóta:

    AZ egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani. Több részletben beledolgozzuk a cukrot és kb 10-12 percig keverjük magas fokozaton vagy addig, amíg a téfogata háromszorosára nem nő.

    Ekkor hozzáadjuk az olajat és beledolgozzuk. Végül a lisztet adjuk hozzá és keverjük bele óvatosan.

    180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Kivesszük és kihűtjük.

    Krém:

    A tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét, majd az egészet stabil krémmé keverjük.

    Összeállítás:

    A kihűlt piskóta lapot 5 egyenlő csíkra vágjuk a hosszabbik oldala mentén. A csíkokat egyenként megkenjük elöször mogyorókrémmel (könnyebb bánni bele, ha kenés előtt kissé átmelegítjük), majd a csíkokra elosztjuk a mascarponés krém felét. Mi ezt habzsákkal tettük.

    Az egyik csíkot feltekerjük, majd egy tányérra vagy tortatálcára tesszük. A következő csíkot folytatólagosan körétekerjük. Így teszünk az összes csíkkal.

    Amikor készen vagyunk, akkor a maradék krémbe beledolgozunk 1 evőkanálnyi kakaóport és a krémmel kívülről börbevonjuk a tortát. Egy kenőkéssel pedig függőleges csíkokat húzunk a krémbe fakéreg hatását keltve.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá