Kakaós mandulás körtetorta recept

Hozzávalók:
Omlós tészta
- 12 dkg liszt
- 7 dkg margarin
- 3 dkg porcukor
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 ek tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Kevert tészta
- 7 dkg darált mandula
- 2,5 dkg liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 evőkanál kakaó (Holland)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 6 dkg cukor
- 7 dkg margarin
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 evőkanál rum
Továbbá
- 6 körte
- 4 ek eperdzsem
- 5 dkg madulaforgács
Elkészítése:
Az omlós tésztához a hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrtam, amit fóliába csomagolva egy órát pihentettem a hűtőben.
Ezután kerek lappá nyújtottam, és egy vajazott, lisztezett pitetorta formába terítettem, szél nélkül és villával kissé megszurkáltam. 200 fokon 10 perc alatt elősütöttem, majd hagytam kihűlni.
A kihűlt, elősütött omlós tésztaalapot megkentem vastagon eperdzsemmel.
A kevert tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a fele cukrot. A margarint habosra kevertem a tojássárgájával, a rummal és a maradék cukorral, vaníliás cukorral. Ebbe mentek a szárazanyagok (liszt, mandula, sütőpor, kakaó), majd a fehérjehab. Sűrű tészta a végeredmény, ezt oszlattam el a lekvárral megkent omlós lapon.
A tetejét kiraktam megtisztított, félbe vágott körtékkel és megszórtam mandulaforgáccsal.
180 fokon 40 perc alatt készre sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »