Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti tejszínes csokitorta recept

Húsvéti tejszínes csokitorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 10 ek víz
    • 10 dkg dió (darált)
    • 20 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Krémhez:

    • 4 dl tej
    • 8 ek cukor
    • 4 csapott ek finomliszt
    • 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
    • 10 dkg margarin
    • 5 dl habtejszín

    Díszítéshez:

    • 1 közepes alma (piros)
    • 1 közepes alma (zöld)
    • 1 közepes narancs

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk kanalanként a vizet, a darált diót, a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és végül a tojások keményre felvert habját.

    Margarinnal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és készre sütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formából, és kettévágjuk.

    Krém készítése:

    A tejet a cukorral, liszttel és a kakaóporral felfőzzük. Amikor kihűlt, a margarint belekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a vajas krémhez adjuk.

    Díszítés:

    A tortalap alsó felét betöltjük a krémmel, rátesszük a másik felét, és körbe mindenhol bevonjuk a maradék krémmel.

    Almákból és a narancsból tojásformát vágunk ki, a torta közepére helyezzük.

    Zöld almából cikkeket vágunk (ez lesz a fű, amin a tojások vannak), narancshéjjal és almahéjjal ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá