Húsvéti tejszínes csokitorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 10 ek víz
  • 10 dkg dió (darált)
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krémhez:

  • 4 dl tej
  • 8 ek cukor
  • 4 csapott ek finomliszt
  • 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg margarin
  • 5 dl habtejszín

Díszítéshez:

  • 1 közepes alma (piros)
  • 1 közepes alma (zöld)
  • 1 közepes narancs

Elkészítése:

Tészta készítése:

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk kanalanként a vizet, a darált diót, a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és végül a tojások keményre felvert habját.

Margarinnal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és készre sütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formából, és kettévágjuk.

Krém készítése:

A tejet a cukorral, liszttel és a kakaóporral felfőzzük. Amikor kihűlt, a margarint belekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a vajas krémhez adjuk.

Díszítés:

A tortalap alsó felét betöltjük a krémmel, rátesszük a másik felét, és körbe mindenhol bevonjuk a maradék krémmel.

Almákból és a narancsból tojásformát vágunk ki, a torta közepére helyezzük.

Zöld almából cikkeket vágunk (ez lesz a fű, amin a tojások vannak), narancshéjjal és almahéjjal ízlés szerint díszítjük.