Horgásztorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 10 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál cukor
- 10 evőkanál liszt
- 2 csomag sütőpor
Krémhez:
- 2 csomag vaníliapuding
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 7,5 dl víz
- 18 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliacukor
Díszítéshez:
- 2,5 dl habtejszín
- kókuszreszelék
- zöld ételfesték
- karamell cukorka
- gumicukor: béka, hal
- ostyarúd
- kék színű üdítőital
- 1 csomag színtelen tortazselé
- fogpiszkáló
- kis csoki
- horgász marcipánfigura
Elkészítése:
10 tojásból piskótát sütünk 24 cm-es tortaformában.
A tojás mennyiségét attól függően lehet változtatni, hogy milyen magas tortát szeretnénk. 2,5 dl vizet elkeverünk 2 csomag vaníliapudinggal és 1 csomag vaníliacukorral.
Közben 5 dl vizet 8 dkg cukorral gőz felett felfőzzük és az elkavart pudingot belekeverjük. Kb. 3 percig főzzük.
4 tojásfehérjét 10dkg kristálycukorral kemény habbá verjük és a puding után ezt is belefőzzük.
A kihűlt piskótákat kettévágjuk és ezzel a krémmel miután ez is kihűlt megtöltjük, majd a tejszínnel körbevonjuk.
2,5dl kék italban elkeverünk 1 csomag színtelen tortazselét, majd időnként kevergetve felforraljuk.
A torta tetején mélyedést vágunk a tónak, és egy kis krémmel kikenjük az alját, belehelyezzük a gumicukor halakat, majd a félig megdermedt zselét beleöntjük.
A tó köré zöld ételfestékkel megszínezett kókuszreszeléket szórunk. Stégnek ostya rudakat teszünk, melyre a marcipánfigurát helyezzük.
A tó köré karamell darabokat és gumicukor békákat teszünk.
Egyes fogpiszkálókat ételfestékbe mártjuk, ez lesz a levél, a többi tetejét pedig olvasztott csokiba mártjuk, ez pedig a buzogány.
Sztori: A barátomnak készítettem a születésnapjára, aki imád horgászni.
Ez a torta igazi horgászoknak nagyszerű meglepetés.