Horgásztorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Horgásztorta

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 10 db tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 2 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 2 csomag vaníliapuding
  • 4 tojásfehérje
  • 7,5 dl víz
  • 18 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliacukor

Díszítéshez:

  • 2,5 dl habtejszín
  • kókuszreszelék
  • zöld ételfesték
  • karamell cukorka
  • gumicukor: béka, hal
  • ostyarúd
  • kék színű üdítőital
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • fogpiszkáló
  • kis csoki
  • horgász marcipánfigura

Elkészítése:

10 tojásból piskótát sütünk 24 cm-es tortaformában.

A tojás mennyiségét attól függően lehet változtatni, hogy milyen magas tortát szeretnénk. 2,5 dl vizet elkeverünk 2 csomag vaníliapudinggal és 1 csomag vaníliacukorral.

Közben 5 dl vizet 8 dkg cukorral gőz felett felfőzzük és az elkavart pudingot belekeverjük. Kb. 3 percig főzzük.

4 tojásfehérjét 10dkg kristálycukorral kemény habbá verjük és a puding után ezt is belefőzzük.

A kihűlt piskótákat kettévágjuk és ezzel a krémmel miután ez is kihűlt megtöltjük, majd a tejszínnel körbevonjuk.

2,5dl kék italban elkeverünk 1 csomag színtelen tortazselét, majd időnként kevergetve felforraljuk.

A torta tetején mélyedést vágunk a tónak, és egy kis krémmel kikenjük az alját, belehelyezzük a gumicukor halakat, majd a félig megdermedt zselét beleöntjük.

A tó köré zöld ételfestékkel megszínezett kókuszreszeléket szórunk. Stégnek ostya rudakat teszünk, melyre a marcipánfigurát helyezzük.

A tó köré karamell darabokat és gumicukor békákat teszünk.

Egyes fogpiszkálókat ételfestékbe mártjuk, ez lesz a levél, a többi tetejét pedig olvasztott csokiba mártjuk, ez pedig a buzogány.

 

Sztori: A barátomnak készítettem a születésnapjára, aki imád horgászni.

Ez a torta igazi horgászoknak nagyszerű meglepetés.