Hozzávalók:
Piskótához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
10 tojásból piskótát sütünk 24 cm-es tortaformában.
A tojás mennyiségét attól függően lehet változtatni, hogy milyen magas tortát szeretnénk. 2,5 dl vizet elkeverünk 2 csomag vaníliapudinggal és 1 csomag vaníliacukorral.
Közben 5 dl vizet 8 dkg cukorral gőz felett felfőzzük és az elkavart pudingot belekeverjük. Kb. 3 percig főzzük.
4 tojásfehérjét 10dkg kristálycukorral kemény habbá verjük és a puding után ezt is belefőzzük.
A kihűlt piskótákat kettévágjuk és ezzel a krémmel miután ez is kihűlt megtöltjük, majd a tejszínnel körbevonjuk.
2,5dl kék italban elkeverünk 1 csomag színtelen tortazselét, majd időnként kevergetve felforraljuk.
A torta tetején mélyedést vágunk a tónak, és egy kis krémmel kikenjük az alját, belehelyezzük a gumicukor halakat, majd a félig megdermedt zselét beleöntjük.
A tó köré zöld ételfestékkel megszínezett kókuszreszeléket szórunk. Stégnek ostya rudakat teszünk, melyre a marcipánfigurát helyezzük.
A tó köré karamell darabokat és gumicukor békákat teszünk.
Egyes fogpiszkálókat ételfestékbe mártjuk, ez lesz a levél, a többi tetejét pedig olvasztott csokiba mártjuk, ez pedig a buzogány.
Sztori: A barátomnak készítettem a születésnapjára, aki imád horgászni.
Ez a torta igazi horgászoknak nagyszerű meglepetés.