Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis túrós-barackos linzertorta recept

Hamis túrós-barackos linzertorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    egy  22 cm-es tortaformához
    Tészta:

    • 20 dkg liszt
    • 12,5 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2 tojás sárgája
    • 0,5 cs sütőpor
    • 0,5 citrom leve és reszelt héja
    • csipet só

    Krém:

    • 2,5 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 2 tojás fehérje
    • 1 kis dobozos barackos joghurt vagy natúr joghurt vagy tejföl
    • 1 kk vanília aroma
    • 0,5 citrom reszelt héja

    Tetejére:

    • lekvár és porcukor

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral és sóval, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a kis kockákra vágott hideg margarint, majd hozzáadva a sárgákat, citrom héját és a levét lágy tésztát gyúrunk. Becsomagolva hideg helyre tesszük.

    A forma alját és oldalát sütőpapírral borítjuk. A tészta 3/4-ed részét a forma aljába nyomkodjuk a kezünkkel egyenletesen. A maradék tésztából készül a rács a süti tetejére.

    A krémhez a fehérjéket kemény habbá verjük. A tejben elkeverjük a pudingport, aromát, cukrot és a citrom héját, majd a joghurtot és sűrű krémet főzünk belőle. Még forrón beleforgatjuk óvatosan a kemény habot, ami szinte azonnal megfő.

    A tölteléket a formába öntjük, elsimítjuk és a megmaradt tésztából hengereket formázunk és a töltelék tetejére tesszük.

    A forró sütőbe toljuk és 30-35 perc alatt készre sütjük. Félidőben borítsuk le sütőpapírral, hogy ne égjen meg. Amint kivettük a sütőből a töltelék még rezeghet kicsit, de ahogy kihűl gyönyörűen össze fog állni. 10 percnyi pihentetés után levesszük a tortakarimát és a rácsokba lekvárt kanalazunk.

    Pille könnyű torta, ami a nevével ellentétben egy morzsányi túrót sem tartalmaz :) Kedves szomszédainknak készült köszönet-képpen a sok szívességért… (a második teszt torta a mienk lett)
    Nem kell nagy szakértelem az elkészítéséhez, így bátran ajánlom kezdő konyhatündéreknek is :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek