Hozzávalók:
egy 22 cm-es tortaformához
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral és sóval, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a kis kockákra vágott hideg margarint, majd hozzáadva a sárgákat, citrom héját és a levét lágy tésztát gyúrunk. Becsomagolva hideg helyre tesszük.
A forma alját és oldalát sütőpapírral borítjuk. A tészta 3/4-ed részét a forma aljába nyomkodjuk a kezünkkel egyenletesen. A maradék tésztából készül a rács a süti tetejére.
A krémhez a fehérjéket kemény habbá verjük. A tejben elkeverjük a pudingport, aromát, cukrot és a citrom héját, majd a joghurtot és sűrű krémet főzünk belőle. Még forrón beleforgatjuk óvatosan a kemény habot, ami szinte azonnal megfő.
A tölteléket a formába öntjük, elsimítjuk és a megmaradt tésztából hengereket formázunk és a töltelék tetejére tesszük.
A forró sütőbe toljuk és 30-35 perc alatt készre sütjük. Félidőben borítsuk le sütőpapírral, hogy ne égjen meg. Amint kivettük a sütőből a töltelék még rezeghet kicsit, de ahogy kihűl gyönyörűen össze fog állni. 10 percnyi pihentetés után levesszük a tortakarimát és a rácsokba lekvárt kanalazunk.