Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis csokitorta recept

Hamis csokitorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 10 dkg vaj
    • 0,5 dl olaj
    • 6 evőkanál liszt
    • 6 evőkanál tej
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2-3 cl rum

    Díszítés:

    • 1 tábla étcsoki
    • díszítőcukor

    Elkészítése:
    A piskótát a szokásos módon elkészítjük, ha kihűlt három részre vágjuk. A krém elkészítése egy kis ügyességet igényel.A vajat és az olajat felhevítjük, ha forró akkor beletesszük a lisztet.Olyan mintha egy világos rántást készítenénk.Mikor már kezd rózsaszínű lenni beleöntjük a tejet és addig kevergetjük míg el nem válik az edény falától, és szép sima nem lesz a krém.Amikor teljesen kihűlt habverővel belekavarjuk a margarint, a cukrot, a rumot. Három részre osztjuk a krémet. Megtöltjük a piskótát a krém 2/3-ával. A maradék krémmel tetszés szerint díszítjük. Én a tetejére mindig csokit olvasztok az oldalát krémmel vonom be és tortadarával szórom meg.A képen francia drazséval díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá