Hamis csokitorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 10 dkg vaj
  • 0,5 dl olaj
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2-3 cl rum

Díszítés:

  • 1 tábla étcsoki
  • díszítőcukor

Elkészítése:
A piskótát a szokásos módon elkészítjük, ha kihűlt három részre vágjuk. A krém elkészítése egy kis ügyességet igényel.A vajat és az olajat felhevítjük, ha forró akkor beletesszük a lisztet.Olyan mintha egy világos rántást készítenénk.Mikor már kezd rózsaszínű lenni beleöntjük a tejet és addig kevergetjük míg el nem válik az edény falától, és szép sima nem lesz a krém.Amikor teljesen kihűlt habverővel belekavarjuk a margarint, a cukrot, a rumot. Három részre osztjuk a krémet. Megtöltjük a piskótát a krém 2/3-ával. A maradék krémmel tetszés szerint díszítjük. Én a tetejére mindig csokit olvasztok az oldalát krémmel vonom be és tortadarával szórom meg.A képen francia drazséval díszítettem.