Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos málnatorta recept

Habos málnatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 2 ek kakaópor

    Krém:

    • 30 dkg mirelit málna
    • 1 dl víz
    • 1 cs zselatin
    • 7 dl habtejszín
    • 2 cs babapiskóta

    Díszítéshez:

    • 2-3 dl habtejszín
    • piros ételfesték
    • csoki díszek

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, majd belekeverjük a sárgákat is. A lisztben elkeverjük a kakaóport, majd a tojáshoz forgatjuk lazán. Egy 26 cm-es formát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt két lapba vágjuk.

    A málnát kiengedjük, majd levével együtt összeturmixoljuk, felöntjük a vízzel és elkeverjük benne a zselatint, majd addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a keményre vert tejszínhabot.

    A krémet három részre osztjuk. Az egyik lapra rákenjük a krém harmadát, kitesszük babapiskótával, megkenjük a krém harmadával és befedjük a maradék lappal. kívülről bevonjuk a maradék krémmel, majd rózsaszínre festett tejszínhabbal és csokidíszekkel díszítjük.

    Másnap szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá