Habos málnatorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Habos málnatorta

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 2 ek kakaópor

Krém:

  • 30 dkg mirelit málna
  • 1 dl víz
  • 1 cs zselatin
  • 7 dl habtejszín
  • 2 cs babapiskóta

Díszítéshez:

  • 2-3 dl habtejszín
  • piros ételfesték
  • csoki díszek

Elkészítése:

A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, majd belekeverjük a sárgákat is. A lisztben elkeverjük a kakaóport, majd a tojáshoz forgatjuk lazán. Egy 26 cm-es formát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt két lapba vágjuk.

A málnát kiengedjük, majd levével együtt összeturmixoljuk, felöntjük a vízzel és elkeverjük benne a zselatint, majd addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a keményre vert tejszínhabot.

A krémet három részre osztjuk. Az egyik lapra rákenjük a krém harmadát, kitesszük babapiskótával, megkenjük a krém harmadával és befedjük a maradék lappal. kívülről bevonjuk a maradék krémmel, majd rózsaszínre festett tejszínhabbal és csokidíszekkel díszítjük.

Másnap szeletelhető.