Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos, epres torta recept

Habos, epres torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 12 dkg cukor
    • fél dl víz
    • fél dl étolaj
    • 1 cs sütőpor

    Töltelék:

    • 5 dl tejszín
    • 25 dkg friss eper
    • 20 dkg mirelit eper
    • 10 dkg porcukor

    Díszítéshez:

    • tejszín
    • eperdarabok
    • olvasztott csoki

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a vízzel és az olajjal. A lisztbe belekeverjük a sütőport. A fehérjéket a cukorral keményre felverjük. A habot és a lisztet felváltva adjuk a sárgákhoz, úgy, hogy ne törjük össze a habot. A masszát egy 26 cm-es formába simítjuk, amit előtte kivajaztunk és liszteztünk. 160 fokon sütjük 10 percig, majd 180 fokon készre sütjük. Ha kihűlt három lapba vágjuk.

    Az epret összeturmixoljuk vagy villával összetörjük. A tejszínt elkezdjük felverni a cukorral, majd hozzáadjuk a pürésített epret és keményre felverjük. A friss epret apróra vágjuk.

    Az első lapra rákenjük az epres hab felét, megszórjuk eperdarabokkal, rátesszük a következő lapot, habot kenünk rá és eperdarabokkal megszórjuk. Rátesszük az utolsó lapot. A tetejét és az oldalát tejszínhabbal körbekenjük és ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá