Habos, epres torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • fél dl víz
  • fél dl étolaj
  • 1 cs sütőpor

Töltelék:

  • 5 dl tejszín
  • 25 dkg friss eper
  • 20 dkg mirelit eper
  • 10 dkg porcukor

Díszítéshez:

  • tejszín
  • eperdarabok
  • olvasztott csoki

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a vízzel és az olajjal. A lisztbe belekeverjük a sütőport. A fehérjéket a cukorral keményre felverjük. A habot és a lisztet felváltva adjuk a sárgákhoz, úgy, hogy ne törjük össze a habot. A masszát egy 26 cm-es formába simítjuk, amit előtte kivajaztunk és liszteztünk. 160 fokon sütjük 10 percig, majd 180 fokon készre sütjük. Ha kihűlt három lapba vágjuk.

Az epret összeturmixoljuk vagy villával összetörjük. A tejszínt elkezdjük felverni a cukorral, majd hozzáadjuk a pürésített epret és keményre felverjük. A friss epret apróra vágjuk.

Az első lapra rákenjük az epres hab felét, megszórjuk eperdarabokkal, rátesszük a következő lapot, habot kenünk rá és eperdarabokkal megszórjuk. Rátesszük az utolsó lapot. A tetejét és az oldalát tejszínhabbal körbekenjük és ízlés szerint díszítjük.