Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcstorta recept

Gyümölcstorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 8 ek kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 8 ek liszt
    • 1 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 8 dl tej
    • 7 ek cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Tetejére:

    • gyümölcsök
    • 2 dl habtejszín
    • 1 csomag tortazselé

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni. Amikor már majdnem kemény, hozzáadjuk a kétféle cukrot is, és így verjük tovább. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan beleforgatjuk. A tésztát egy 26 cm-es tortaformába simítjuk és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

    Krém készítése:

    A pudingport elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Kevés tej hozzáadásával csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos keveréket és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.

    Összeállítás:

    A kihűlt tésztára rákenjük a szintén kihűlt pudingot. A gyümölcsöket felszeleteljük/daraboljuk, és a pudingra sorakoztatjuk kedvünk szerint.

    A tortazselét a használati útmutató szerint elkészítjük és a kész tortára ráöntjük.

    A tejszínt kemény habbá verjük, és kidíszítjük vele a tortát.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá