Gyümölcstorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 8 tojásfehérje
  • 8 ek kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 7 ek cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • gyümölcsök
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag tortazselé

Elkészítése:

Tészta készítése:

A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni. Amikor már majdnem kemény, hozzáadjuk a kétféle cukrot is, és így verjük tovább. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan beleforgatjuk. A tésztát egy 26 cm-es tortaformába simítjuk és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Krém készítése:

A pudingport elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Kevés tej hozzáadásával csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos keveréket és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.

Összeállítás:

A kihűlt tésztára rákenjük a szintén kihűlt pudingot. A gyümölcsöket felszeleteljük/daraboljuk, és a pudingra sorakoztatjuk kedvünk szerint.

A tortazselét a használati útmutató szerint elkészítjük és a kész tortára ráöntjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, és kidíszítjük vele a tortát.