Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gluténmentes szivárvány torta recept

Gluténmentes szivárvány torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek rizsliszt
    • 10 ek cukor
    • 0,5 csomag sütőpor
    • színező/ételfesték

    Krém:

    • 300 g joghurt
    • 3 dl habtejszín
    • 1 csomag zselatin
    • habfixáló (cukrászhab esetén ez elhagyható)

    Díszítés:

    • fondant
    • m&m’s
    • gm oreo keksz

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A tojásfehérjét és a sárgáját külön választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet és a sütőport, összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot, hogy ne törjön össze.

    5 részre osztjuk, és hozzáadjuk mindegyikhez az ételfestéket, majd egyesével egy kis tortaformában (16-18 cm-es) megsütjük a különböző színű tésztákat 180 fokon, kb. 7-8 percig.

    Krém készítése:

    A habtejszínt felverjük a fixálóval. Hozzáadjuk a joghurtot. Gőz felett megfőzzük a zselatint. Ha kihűlt, a joghurtos krémhez adjuk.

    Összeállítás:

    A krémmel megkenjük a piskótalapokat, majd rátesszük a kinyújtott fondantot. Tetszés szerint díszítjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá