Gluténmentes szivárvány torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 10 tojás
  • 10 ek rizsliszt
  • 10 ek cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • színező/ételfesték

Krém:

  • 300 g joghurt
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin
  • habfixáló (cukrászhab esetén ez elhagyható)

Díszítés:

  • fondant
  • m&m’s
  • gm oreo keksz

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A tojásfehérjét és a sárgáját külön választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet és a sütőport, összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot, hogy ne törjön össze.

5 részre osztjuk, és hozzáadjuk mindegyikhez az ételfestéket, majd egyesével egy kis tortaformában (16-18 cm-es) megsütjük a különböző színű tésztákat 180 fokon, kb. 7-8 percig.

Krém készítése:

A habtejszínt felverjük a fixálóval. Hozzáadjuk a joghurtot. Gőz felett megfőzzük a zselatint. Ha kihűlt, a joghurtos krémhez adjuk.

Összeállítás:

A krémmel megkenjük a piskótalapokat, majd rátesszük a kinyújtott fondantot. Tetszés szerint díszítjük.