Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gizi torta recept

Gizi torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:
    Lapokhoz:

    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg liszt
    • 25 dkg darált dió
    • 25 dkg teavaj

    Csoki “lekvár”:

    • 1,5 dl víz
    • 3 kk porcukor
    • 3 kk darált kávé
    • 2 kk kakaópor
    • 3 tojás sárgája

    Habhoz:

    • 7,5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A vajjal elmorzsoljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a diót és a cukrokat. Elosztjuk a tésztát 5 egyenlő részre (kb 20 dkg-os részek lesznek), majd egy lapostányérral kimérjük, hogy mekkorára nyújtsuk őket. Sütőpapírra vagy alufóliára téve, 200 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A lapok először felhólyagosodnak, de ha kihűlnek megszilárdulnak. A többi lapot is kisütjük.

    A csokis krémhez a vízben elkeverjük a porcukrot, kávét, kakaóport, majd feltesszük főzni. Amikor forr levesszük a tűzről, majd egyenként belekeverjük a tojás sárgákat. Ez fogja besűríteni.

    A behűtött tejszínt keményre felverjük.

    A töltésnél az alsó lapot megkenjük a csokis résszel, erre jön a tejszín ötöd része, majd minden lapnál így járunk el. A tetejére szórhatunk porcukrot.

    Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szépen lehet szelni.

    Nagyon fincsi és kiadós torta. A fiam már este fűrészelni akarta, alig bírta kivárni.
    Jó étvágyat kívánok a Gizi tortához :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek