Gizi torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gizi torta

Hozzávalók:
Lapokhoz:

  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg teavaj

Csoki “lekvár”:

  • 1,5 dl víz
  • 3 kk porcukor
  • 3 kk darált kávé
  • 2 kk kakaópor
  • 3 tojás sárgája

Habhoz:

  • 7,5 dl habtejszín

Elkészítése:

A vajjal elmorzsoljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a diót és a cukrokat. Elosztjuk a tésztát 5 egyenlő részre (kb 20 dkg-os részek lesznek), majd egy lapostányérral kimérjük, hogy mekkorára nyújtsuk őket. Sütőpapírra vagy alufóliára téve, 200 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A lapok először felhólyagosodnak, de ha kihűlnek megszilárdulnak. A többi lapot is kisütjük.

A csokis krémhez a vízben elkeverjük a porcukrot, kávét, kakaóport, majd feltesszük főzni. Amikor forr levesszük a tűzről, majd egyenként belekeverjük a tojás sárgákat. Ez fogja besűríteni.

A behűtött tejszínt keményre felverjük.

A töltésnél az alsó lapot megkenjük a csokis résszel, erre jön a tejszín ötöd része, majd minden lapnál így járunk el. A tetejére szórhatunk porcukrot.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szépen lehet szelni.

Nagyon fincsi és kiadós torta. A fiam már este fűrészelni akarta, alig bírta kivárni.
Jó étvágyat kívánok a Gizi tortához :)