Nagyon kakaós gesztenyetorta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 140 g olaj
- 80 g holland kakaópor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 g cukor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 160 g tej
- 250 g extra finom liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 160 g forró víz
- 1 evőkanál instant kávé (elhagyható)
Krém:
- 2 gesztenyepüré (kb. 500 g)
- Porcukor (ízlés szerint)
- Rum vagy rumaroma (ízlés szerint)
- 3 dl habtejszín (+ extra a díszítéshez)
Elkészítése:
A sütőformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a sütőport egy tálban összekeverjük. A forró vizet elkeverjük az olajjal, a tejjel és az instant kávéval, majd ezt a keveréket a száraz hozzávalókhoz öntjük. Alaposan kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és simára dolgozzuk.
A masszát az előkészített tortaformába öntjük, és 180 fokon legalább 60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni. A tetejét egyenesre vágjuk, a levágott részt elmorzsoljuk, és félretesszük a díszítéshez. A tortát három egyenlő lapra vágjuk.
A gesztenyepürét a porcukorral és a rummal simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortalapok között, majd kívülről is bevonjuk vele.
A tortát ízlés szerint tejszínhabbal, reszelt gesztenyepürével vagy a félretett kakaós piskótamorzsával díszítjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd szeletelve tálaljuk.
Tortaforma mérete: 22 cm
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egyre drágább minden: Soha nem látott mértékben emelkedtek az élelmiszerárak
Aki mostanában járt boltban, az biztosan észrevette: az árak az egekben, és
Tovább olvasom »
Nosztalgikus házias ételek – Ahogy a nagyi készíti
A házias ételek mindig visszarepítenek a gyerekkorba, amikor a nagyi konyhá
Tovább olvasom »
Gyors és finom fogások a rohanó hétköznapokra
A hétköznapokban gyakran nincs idő órákig főzni, de ez nem jelenti azt, hog
Tovább olvasom »
Krémes, laktató, isteni! – 10 főzelék, amiért még a húsimádók is sorba állnak
A főzelékek igazi konyhai klasszikusok: krémesek, laktatóak, és tökéletesen
Tovább olvasom »
A legjobb levesek egy helyen – válogatás a kedvenceinkből
Egy jó leves bármelyik évszakban megállja a helyét, legyen az egy könnyed z
Tovább olvasom »
Sertéshúsból valami ütőset? 12 recept, amivel nem lőhetsz mellé!
A sertéshús sokoldalúan felhasználható alapanyag, amelyből laktató, szaftos
Tovább olvasom »