Nagyon kakaós gesztenyetorta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 140 g olaj
- 80 g holland kakaópor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 g cukor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 160 g tej
- 250 g extra finom liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 160 g forró víz
- 1 evőkanál instant kávé (elhagyható)
Krém:
- 2 gesztenyepüré (kb. 500 g)
- Porcukor (ízlés szerint)
- Rum vagy rumaroma (ízlés szerint)
- 3 dl habtejszín (+ extra a díszítéshez)
Elkészítése:
A sütőformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a sütőport egy tálban összekeverjük. A forró vizet elkeverjük az olajjal, a tejjel és az instant kávéval, majd ezt a keveréket a száraz hozzávalókhoz öntjük. Alaposan kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és simára dolgozzuk.
A masszát az előkészített tortaformába öntjük, és 180 fokon legalább 60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni. A tetejét egyenesre vágjuk, a levágott részt elmorzsoljuk, és félretesszük a díszítéshez. A tortát három egyenlő lapra vágjuk.
A gesztenyepürét a porcukorral és a rummal simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortalapok között, majd kívülről is bevonjuk vele.
A tortát ízlés szerint tejszínhabbal, reszelt gesztenyepürével vagy a félretett kakaós piskótamorzsával díszítjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd szeletelve tálaljuk.
Tortaforma mérete: 22 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

5 tipp a fiatalos bőrért (x)
A tükörbe nézve mindannyian szeretnénk azt látni, hogy a bőrünk még mindig
Tovább olvasom »
Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »