Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nagyon kakaós gesztenyetorta recept

Nagyon kakaós gesztenyetorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 140 g olaj
    • 80 g holland kakaópor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 300 g cukor
    • 2 teáskanál szódabikarbóna
    • 160 g tej
    • 250 g extra finom liszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 160 g forró víz
    • 1 evőkanál instant kávé (elhagyható)

    Krém:

    • 2 gesztenyepüré (kb. 500 g)
    • Porcukor (ízlés szerint)
    • Rum vagy rumaroma (ízlés szerint)
    • 3 dl habtejszín (+ extra a díszítéshez)

    Elkészítése:

    A sütőformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a sütőport egy tálban összekeverjük. A forró vizet elkeverjük az olajjal, a tejjel és az instant kávéval, majd ezt a keveréket a száraz hozzávalókhoz öntjük. Alaposan kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és simára dolgozzuk.

    A masszát az előkészített tortaformába öntjük, és 180 fokon legalább 60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni. A tetejét egyenesre vágjuk, a levágott részt elmorzsoljuk, és félretesszük a díszítéshez. A tortát három egyenlő lapra vágjuk.

    A gesztenyepürét a porcukorral és a rummal simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortalapok között, majd kívülről is bevonjuk vele.

    A tortát ízlés szerint tejszínhabbal, reszelt gesztenyepürével vagy a félretett kakaós piskótamorzsával díszítjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd szeletelve tálaljuk.

    Tortaforma mérete: 22 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek