Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Elkészítése:
A sütőformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a sütőport egy tálban összekeverjük. A forró vizet elkeverjük az olajjal, a tejjel és az instant kávéval, majd ezt a keveréket a száraz hozzávalókhoz öntjük. Alaposan kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és simára dolgozzuk.
A masszát az előkészített tortaformába öntjük, és 180 fokon legalább 60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni. A tetejét egyenesre vágjuk, a levágott részt elmorzsoljuk, és félretesszük a díszítéshez. A tortát három egyenlő lapra vágjuk.
A gesztenyepürét a porcukorral és a rummal simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortalapok között, majd kívülről is bevonjuk vele.
A tortát ízlés szerint tejszínhabbal, reszelt gesztenyepürével vagy a félretett kakaós piskótamorzsával díszítjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd szeletelve tálaljuk.
Tortaforma mérete: 22 cm