Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyetorta recept

Gesztenyetorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Krém:

    • 2 cs gesztenye massza (50 dkg)
    • 25 dkg darált keksz
    • 15 dkg porcukor
    • 1 üveg rumaroma /vagy rum/
    • kevés tej,hogy kellő állaga legyen (kb 1 dl)

    Pudingos krém:

    • 3 cs vaníliás pudingpor (főzős)
    • 20 dkg porcukor /jó a kristály is/
    • 9 dl tej
    • 25 dkg margarin

    Tejszínhab:

    • fél liter habtejszín
    • 3-4 kanál porcukor
    • 2 cs babapiskóta, cukros tejben kissé megáztatva

    Elkészítése:

    A babapiskótát vaníliás tejben megforgatom, kapcsos tortaformába szorosan lerakom.

    A krémhez a gesztenyemasszát, a keksszel aromával, tejjel, cukorral összedolgozom, hogy kellő állaga legyen, majd a piskótákra helyezem.

    A pudingot az előírásnak megfelelően megfőzőm, ha kihűlt,a habosra kevert margarinnal, cukorral jól összedolgozom és ezt a gesztenyés töltelékre kenem.

    Felverem a tejszínt pár ek cukorral és a torta tetejére teszem, kakaóval vagy reszelt gesztenyével díszítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá