Gesztenyetorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Gesztenyetorta

Hozzávalók:

Krém:

  • 2 cs gesztenye massza (50 dkg)
  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 1 üveg rumaroma /vagy rum/
  • kevés tej,hogy kellő állaga legyen (kb 1 dl)

Pudingos krém:

  • 3 cs vaníliás pudingpor (főzős)
  • 20 dkg porcukor /jó a kristály is/
  • 9 dl tej
  • 25 dkg margarin

Tejszínhab:

  • fél liter habtejszín
  • 3-4 kanál porcukor
  • 2 cs babapiskóta, cukros tejben kissé megáztatva

Elkészítése:

A babapiskótát vaníliás tejben megforgatom, kapcsos tortaformába szorosan lerakom.

A krémhez a gesztenyemasszát, a keksszel aromával, tejjel, cukorral összedolgozom, hogy kellő állaga legyen, majd a piskótákra helyezem.

A pudingot az előírásnak megfelelően megfőzőm, ha kihűlt,a habosra kevert margarinnal, cukorral jól összedolgozom és ezt a gesztenyés töltelékre kenem.

Felverem a tejszínt pár ek cukorral és a torta tetejére teszem, kakaóval vagy reszelt gesztenyével díszítem.