Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés torta recept

Gesztenyés torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 ek víz
    • 30 dkg liszt
    • 38 dkg kristálycukor
    • 1/2 cs sütőpor

    Krémhez:

    • 2 cs gesztenyemassza
    • 20 dkg porcukor
    • 3 dl tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 400 ml habtejszín
    • 20 dkg vaj
    • 2 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:
    A tojások sárgáját 30 dkg cukorral és 6 ek vízzel kikeverjük. A tojásfehérjét 6 ek vízzel, a maradék 8 dkg cukorral felverjük. A liszt felét hozzáadjuk a tojássárgájához.Lassan összekeverjük, majd a tojásfehérjének a felét is hozzáadjuk. A fent maradt lisztbe tesszük a sütőport,ezt szintén a tojássárgájához lassan keverjük. Végül a fent maradt tojásfehérjét is beleforgatjuk a masszába. Kivajazott,lisztezett tortasütőbe öntjük és tűpróbáig sütjük 180 fokon.
    Krém: a tejben felfőzzük a pudingot. Amíg hűl addig kikeverjük vajjal a gesztenyemasszát és a cukrot. Felverjük a habtejszínt. Amikor a puding kihűlt hozzákeverjük a gesztenyekrémet és a felvert habtejszín felét. A kihűlt tésztát 3 felé vágjuk. Az alsó lapját megkenjük a krémmel,erre jön a következő piskóta cikk, majd megint krém és a harmadik piskóta cikk. A torta tetejét és körbe bevonjuk a megmaradt krémmel,majd ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá