Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés-habos szelet recept

Gesztenyés-habos szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg cukor
    • 6dkg darált dió
    • 2 dkg liszt

    Krém:

    • 50 dkg gesztenyemassza
    • 2ek rum
    • 2,5 dl habtejszín
    • 1 tasak zselatinfix

    Elkészítése:
    A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Hozzáadjuk a lisztet és a diót, majd lazán kevergetve összedolgozzuk. Sütőpapíros tortaformába tesszük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt kettévágjuk, majd megkenjük a tortát kívül és belül is a krémmel.

    Krém:
    A gesztenyemasszát összetörjük, a tejszínt felverjük, ízesítjük rummal, beletesszük a zselatin fixet és összekeverjük.

    Nagyon finom! Ajánlom Mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá