Gesztenyés-habos szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6dkg darált dió
  • 2 dkg liszt

Krém:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 2ek rum
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 tasak zselatinfix

Elkészítése:
A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Hozzáadjuk a lisztet és a diót, majd lazán kevergetve összedolgozzuk. Sütőpapíros tortaformába tesszük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt kettévágjuk, majd megkenjük a tortát kívül és belül is a krémmel.

Krém:
A gesztenyemasszát összetörjük, a tejszínt felverjük, ízesítjük rummal, beletesszük a zselatin fixet és összekeverjük.

Nagyon finom! Ajánlom Mindenkinek!