Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés álom recept

Gesztenyés álom
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál liszt
    • 8 evőkanál cukor
    • 1 cs sütőpor

    Krémhez:
    3 cs vanília ízű pudingpor
    2 evőkanál porcukor
    1 ü rumaroma
    15 dkg margarin
    2 csomag gesztenyepüré
    Díszítés
    2 cs vaníliás puding
    cukor gyöngyök
    marcipán virágok

    Elkészítése: Elkészítés
    A tojásokat ketté választjuk. A sárgájába 8 kanál cukrot teszünk és habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a habosra kevert tojássárgájához. A lisztet összekeverjük a sütőporral és hozzáadjuk az előzőleg kapott masszához. Szív alakú sütőformában készre sütjük.

    Krém:
    Megfőzzük a pudingokat. 15 dkg margarinhoz keverünk 2 evőkanál porcukrot és habosra keverjük. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a margarinos masszát és még hozzákeverjük a gesztenye masszát is. Beleöntjük a rumaromát és alaposan eldolgozzuk.

    Ketté vágjuk a kihűlt piskótát megkenjük a gesztenyés krémmel. A külsejét is ezzel kenjük meg. A torta oldalát meghintjük darált háztartási keksszel. Ízlés szerint díszíthetjük marcipán virágokkal, cukor gyöngyökkel stb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá