Gesztenyés álom

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:
3 cs vanília ízű pudingpor
2 evőkanál porcukor
1 ü rumaroma
15 dkg margarin
2 csomag gesztenyepüré
Díszítés
2 cs vaníliás puding
cukor gyöngyök
marcipán virágok

Elkészítése: Elkészítés
A tojásokat ketté választjuk. A sárgájába 8 kanál cukrot teszünk és habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a habosra kevert tojássárgájához. A lisztet összekeverjük a sütőporral és hozzáadjuk az előzőleg kapott masszához. Szív alakú sütőformában készre sütjük.

Krém:
Megfőzzük a pudingokat. 15 dkg margarinhoz keverünk 2 evőkanál porcukrot és habosra keverjük. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a margarinos masszát és még hozzákeverjük a gesztenye masszát is. Beleöntjük a rumaromát és alaposan eldolgozzuk.

Ketté vágjuk a kihűlt piskótát megkenjük a gesztenyés krémmel. A külsejét is ezzel kenjük meg. A torta oldalát meghintjük darált háztartási keksszel. Ízlés szerint díszíthetjük marcipán virágokkal, cukor gyöngyökkel stb.