Gesztenye torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 2 csomag gesztenyemassza
- 18 dkg kakaós omlós keksz
- 8 dkg hideg vaj
Krémhez:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 15 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 csomag babapiskóta (12-14 db)
- 2 dl kávé
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
- 1 ek porcukor
- kakaópor vagy csokireszelék a tetejére
Elkészítése:
A kakaós kekszet robotgépben morzsára daráljuk (de csinálhatjuk darált háztartási keksszel és kakaóporral is) és összekeverjük a kiolvasztott gesztenyemasszával és a vajjal és egy kis rumaromával. Belesimítjuk egy tortaforma aljába.
A pudingokat megfőzzük a tejjel és tojás sárgával, cukorral és ha kihűlt a vajat is belekeverjük, hogy krémes legyen. A felét a gesztenyemasszára simítjuk. A babapiskótát kávéba mártjuk és ráfektetjük, majd a krém másik felét is rátesszük.
Kemény habot verünk a tejszínből és a porcukorból (cukrozott tejszínhabot is használhatunk) a torta tetejére tesszük és meghintjük csokireszelékkel vagy kakaóval, majd 3-4 órára behűtjük.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Aki édesebben szereti tehet bele több cukrot. A tejszínbe habfixálót is teszek, hogy még keményebb legyen a hab.