Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenye torta recept

Gesztenye torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Alaphoz:

    • 2 csomag gesztenyemassza
    • 18 dkg kakaós omlós keksz
    • 8 dkg hideg vaj

    Krémhez:

    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 8 dl tej
    • 15 dkg vaj
    • 5 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 csomag babapiskóta (12-14 db)
    • 2 dl kávé

    Tetejére:

    • 5 dl habtejszín
    • 1 ek porcukor
    • kakaópor vagy csokireszelék a tetejére

    Elkészítése:

    A kakaós kekszet robotgépben morzsára daráljuk (de csinálhatjuk darált háztartási keksszel és kakaóporral is) és összekeverjük a kiolvasztott gesztenyemasszával és a vajjal és egy kis rumaromával. Belesimítjuk egy tortaforma aljába.

    A pudingokat megfőzzük a tejjel és tojás sárgával, cukorral és ha kihűlt a vajat is belekeverjük, hogy krémes legyen. A felét a gesztenyemasszára simítjuk. A babapiskótát kávéba mártjuk és ráfektetjük, majd a krém másik felét is rátesszük.

    Kemény habot verünk a tejszínből és a porcukorból (cukrozott tejszínhabot is használhatunk) a torta tetejére tesszük és meghintjük csokireszelékkel vagy kakaóval, majd 3-4 órára behűtjük.
    Jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    Aki édesebben szereti tehet bele több cukrot. A tejszínbe habfixálót is teszek, hogy még keményebb legyen a hab.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá