Gesztenye torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gesztenye torta

Hozzávalók:
Alaphoz:

  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 18 dkg kakaós omlós keksz
  • 8 dkg hideg vaj

Krémhez:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 csomag babapiskóta (12-14 db)
  • 2 dl kávé

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín
  • 1 ek porcukor
  • kakaópor vagy csokireszelék a tetejére

Elkészítése:

A kakaós kekszet robotgépben morzsára daráljuk (de csinálhatjuk darált háztartási keksszel és kakaóporral is) és összekeverjük a kiolvasztott gesztenyemasszával és a vajjal és egy kis rumaromával. Belesimítjuk egy tortaforma aljába.

A pudingokat megfőzzük a tejjel és tojás sárgával, cukorral és ha kihűlt a vajat is belekeverjük, hogy krémes legyen. A felét a gesztenyemasszára simítjuk. A babapiskótát kávéba mártjuk és ráfektetjük, majd a krém másik felét is rátesszük.

Kemény habot verünk a tejszínből és a porcukorból (cukrozott tejszínhabot is használhatunk) a torta tetejére tesszük és meghintjük csokireszelékkel vagy kakaóval, majd 3-4 órára behűtjük.
Jó étvágyat hozzá!

Tipp:

Aki édesebben szereti tehet bele több cukrot. A tejszínbe habfixálót is teszek, hogy még keményebb legyen a hab.