Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenye torta recept

Gesztenye torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 5 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 12 dkg liszt
    • 5-6 dkg darált dió
    • fél dl étolaj
    • fél dlvíz
    • 1 cs sütőpor

    Krémhez:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 3 ek cukor
    • fél cs gesztenye massza
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2 dl habtejszín
    • ízlés szerint rum

    Elkészítése:
    A tojásokat a hozzávalókkal habos masszává felverem, amikor már felverődött a massza hozzáadom a sütőporral és dióval elkevert lisztet. Margarinnal kikent 26 cm-es formába öntöm. 160-170 fokon megsütöm. Amikor megsült és kihűlt három lapba vágom. Az alsót a kapcsos tortaformába visszateszem. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és az alsó lapra rásimítom erre kerül a második lap. A margarint a porcukorral, kevés rummal krémmé keverem és hozzáadom a gesztenye masszát. Ezt a krémet a másik lapra teszem , de 1/3-át kihagyom a tetejére és az oldalára. Erre jön a harmadik lap. A tetejét és az oldalát a maradék krémmel bekenem. A habtejszínt habbá verem és ízlés szerint díszítem a tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá