Gesztenye torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 egész tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 5-6 dkg darált dió
  • fél dl étolaj
  • fél dlvíz
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3 ek cukor
  • fél cs gesztenye massza
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • ízlés szerint rum

Elkészítése:
A tojásokat a hozzávalókkal habos masszává felverem, amikor már felverődött a massza hozzáadom a sütőporral és dióval elkevert lisztet. Margarinnal kikent 26 cm-es formába öntöm. 160-170 fokon megsütöm. Amikor megsült és kihűlt három lapba vágom. Az alsót a kapcsos tortaformába visszateszem. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és az alsó lapra rásimítom erre kerül a második lap. A margarint a porcukorral, kevés rummal krémmé keverem és hozzáadom a gesztenye masszát. Ezt a krémet a másik lapra teszem , de 1/3-át kihagyom a tetejére és az oldalára. Erre jön a harmadik lap. A tetejét és az oldalát a maradék krémmel bekenem. A habtejszínt habbá verem és ízlés szerint díszítem a tortát.