Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenye torta recept

Gesztenye torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál liszt
    • 8 evőkanál cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1 liter habtejszín
    • 2 cs gesztenye (1cs = 25 dkg)
    • 10 dkg porcukor

    Elkészítése:
    Tészta:
    A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgákat a cukor nagyobb részével habbá verjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A felvert fehérje habot óvatosan hozzákeverjük a sárgájához, majd a hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük (26 cm-es tortaformába).
    Krém:
    50 dkg habtejszínt 5 dkg porcukorral habosra keverünk. 30 dkg gesztenyét belereszelünk, óvatosan összekeverjük. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, majd megtöltjük a krémmel. A maradék habtejszínt a porcukor másik felével habosra keverjük, és tetszés szerint díszítjük vele a tortát. Maradék gesztenyével díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá