Hozzávalók:
Elkészítése:
Tészta:
A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgákat a cukor nagyobb részével habbá verjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A felvert fehérje habot óvatosan hozzákeverjük a sárgájához, majd a hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük (26 cm-es tortaformába).
Krém:
50 dkg habtejszínt 5 dkg porcukorral habosra keverünk. 30 dkg gesztenyét belereszelünk, óvatosan összekeverjük. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, majd megtöltjük a krémmel. A maradék habtejszínt a porcukor másik felével habosra keverjük, és tetszés szerint díszítjük vele a tortát. Maradék gesztenyével díszítjük.