Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Focilabda torta recept

Focilabda torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg porcukor
    • 20 dkg finomliszt
    • 5 dkg rétesliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 dl tej
    • 1 dl napraforgó olaj
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 4,5 dl meggylé
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 2 kk fahéj
    • 4 ek cukor
    • 15 dkg meggy
    • 9 dkg margarin

    Hab:

    • 3 dl habtejszín
    • 1 csomag zselatinfix
    • 5 ek porcukor

    Kenés, díszítés:

    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin
    • 50 dkg marcipán vagy nyújtható fondant
    • zöld és fekete ételfesték

    Elkészítése:

    Piskóta:

    A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját a porcukorral kikavarjuk robotgéppel. Hozzáöntjük részletekben a tejet és az olajat. Ezután a liszttel összekevert sütőport adagoljuk hozzá. Végül a tojások felvert habját keverjük vele össze óvatosan.

    Ezután kettő 18 cm átmérőjü tésztaszűrőt sütőpapírral bélelünk. Ezekbe öntjük a piskótamasszát.

    150 fokon sütjük, előmelegített sütőben kb 25-30 percig. Ha kihűltek felszeleteljük.

    Krém:

    A meggylevet, a pudingot, a fahéjat és a cukrot felfőzzük állandó keverés mellett. Ha besűrűsödött, mielőtt levennénk a tűzről, beletesszük a meggyet. Levesszük a tűzről, majd belekeverjük a margarint.

    Hab:

    A tejszínt felverjük, közben hozzáadagoljuk a zselatinfixet. Ezután hozzáadjuk porcukrot.

    Töltés, díszítés:

    Az egyik szeletre a pudingos krémet, a másik szeletre a tejszínhabot kenünk, megtöltve mindkét félgömböt.

    A tésztaszűrőbe visszatesszük a töltött piskótákat és a hűtőben tovább dermesztjük 1-2 órát.

    A félgömböket lekenjük porcukorral kikevert margarinnal. A félgömböket kinyújtott marcipánnal burkoljuk.

    A két, már leburkolt félgömböt összefordítjuk. Meg kell mérnünk a kerületét, ez egy 18 cm es tésztaszűrőben sütött labda esetében 59 cm lesz. Ezt elosztjuk 15-tel, így megkapjuk az öt, illetve a hatszögek oldalainak hosszát.

    A marcipán egy részét fekete ételfestékkel színezzük, ebből lesz az ötszög. A fehér marcipánból készítjük a hatszögeket. Sorban elkezdjük a labdára felragasztani az ötszögeket és a hatszögelet. Felülre megy az első fekete ötszög. Ezt úgy tudjuk felragasztani, ha egy kicsi ecsettel megnedvesítjük a hátoldalát, és a tetejére illesztjük. Ha jól szerkesztettük meg a szögeket, akkor szépen körben a fekete ötszög köré ki tudjuk rakni résmentesen a fehér hatszögeket és így tovább a labda aljáig.
    Ha kész a labdánk, a foci aljára füvet (zöldre színezett vajkrémet) teszünk krumplinyomó segítségével.

    Tipp:

    Kisebb-nagyobb hibák lettek rajta, mindenesetre a meglepi buli fénypontja lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá