Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Hab:
Kenés, díszítés:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját a porcukorral kikavarjuk robotgéppel. Hozzáöntjük részletekben a tejet és az olajat. Ezután a liszttel összekevert sütőport adagoljuk hozzá. Végül a tojások felvert habját keverjük vele össze óvatosan.
Ezután kettő 18 cm átmérőjü tésztaszűrőt sütőpapírral bélelünk. Ezekbe öntjük a piskótamasszát.
150 fokon sütjük, előmelegített sütőben kb 25-30 percig. Ha kihűltek felszeleteljük.
A meggylevet, a pudingot, a fahéjat és a cukrot felfőzzük állandó keverés mellett. Ha besűrűsödött, mielőtt levennénk a tűzről, beletesszük a meggyet. Levesszük a tűzről, majd belekeverjük a margarint.
A tejszínt felverjük, közben hozzáadagoljuk a zselatinfixet. Ezután hozzáadjuk porcukrot.
Az egyik szeletre a pudingos krémet, a másik szeletre a tejszínhabot kenünk, megtöltve mindkét félgömböt.
A tésztaszűrőbe visszatesszük a töltött piskótákat és a hűtőben tovább dermesztjük 1-2 órát.
A félgömböket lekenjük porcukorral kikevert margarinnal. A félgömböket kinyújtott marcipánnal burkoljuk.
A két, már leburkolt félgömböt összefordítjuk. Meg kell mérnünk a kerületét, ez egy 18 cm es tésztaszűrőben sütött labda esetében 59 cm lesz. Ezt elosztjuk 15-tel, így megkapjuk az öt, illetve a hatszögek oldalainak hosszát.
A marcipán egy részét fekete ételfestékkel színezzük, ebből lesz az ötszög. A fehér marcipánból készítjük a hatszögeket. Sorban elkezdjük a labdára felragasztani az ötszögeket és a hatszögelet. Felülre megy az első fekete ötszög. Ezt úgy tudjuk felragasztani, ha egy kicsi ecsettel megnedvesítjük a hátoldalát, és a tetejére illesztjük. Ha jól szerkesztettük meg a szögeket, akkor szépen körben a fekete ötszög köré ki tudjuk rakni résmentesen a fehér hatszögeket és így tovább a labda aljáig.
Ha kész a labdánk, a foci aljára füvet (zöldre színezett vajkrémet) teszünk krumplinyomó segítségével.
Kisebb-nagyobb hibák lettek rajta, mindenesetre a meglepi buli fénypontja lett.