Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő torta Eta módra recept

Feketeerdő torta Eta módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Lapokhoz:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg porcukor
    • 12 dkg finom liszt
    • 4 dkg kakaópor
    • 2 ek olaj
    • fél sütőpor
    • 3 ek víz

    Meggyes töltelékhez:

    • 7 dl kimagozott meggy a levével együtt
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 2,5 dl tej
    • 5-6 ek kristálycukor
    • 3 dl habtejszín
    • 10 g zselatin

    Díszítéshez:

    • 3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon lapot sütünk egy 26 cm átmérőjű formában. Kihűtjük, majd három részre vágjuk a lapot.

    A töltelékhez a befőttet beleöntjük egy lábasba, elkezdjük melegíteni, majd ha forr beleöntjük a tejben elkevert pudingport, melyhez hozzáadjuk a cukrot és besűrítjük a krémet, még melegen feloldjuk a krémben a zselatint. Vigyázzunk, hogy a meggyszemek ne főljenek szét. Kihűlésig párszor megkeverjük.

    A díszítéshez felverjük a tejszínt és ízlés szerint díszítjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá