Feketeerdő torta Eta módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Feketeerdő torta Eta módra

Hozzávalók:
Lapokhoz:

  • 8 tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 12 dkg finom liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 2 ek olaj
  • fél sütőpor
  • 3 ek víz

Meggyes töltelékhez:

  • 7 dl kimagozott meggy a levével együtt
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 5-6 ek kristálycukor
  • 3 dl habtejszín
  • 10 g zselatin

Díszítéshez:

  • 3 dl habtejszín

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon lapot sütünk egy 26 cm átmérőjű formában. Kihűtjük, majd három részre vágjuk a lapot.

A töltelékhez a befőttet beleöntjük egy lábasba, elkezdjük melegíteni, majd ha forr beleöntjük a tejben elkevert pudingport, melyhez hozzáadjuk a cukrot és besűrítjük a krémet, még melegen feloldjuk a krémben a zselatint. Vigyázzunk, hogy a meggyszemek ne főljenek szét. Kihűlésig párszor megkeverjük.

A díszítéshez felverjük a tejszínt és ízlés szerint díszítjük.