Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő torta recept

Feketeerdő torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók  egy 27 cm-es formához:

    A piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 6 ek finom liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    A töltelék:

    • 1 ü magozott meggy
    • 4 dkg vaníliás pudingpor
    • 2 ek cukor
    • rumaroma
    • 1/2 l  tejszín

    A díszítéshez:

    • meggyszemek
    • reszelt étcsoki
    • tejszínhab

    Elkészítése:

    Megsütjük a kakaós piskótát, hagyjuk kihűlni. A meggy levével, cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a díszítéshez, a többit a pudingba keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A csokit lereszeljük.

    A piskótát három lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Habzsák segítségével a tejszínhabból kb 2 cm távolságra köröket nyomunk. A közöket kitöltjük a meggyes pudinggal, majd rátesszük a következő lapot. A második lapnál ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy ahová az előző lapon hab került, most a meggyes rész kerüljön.

    feketeerdő2
    feketeerdő3

    Rátesszük a tetejét és fél órára a hűtőbe tesszük. Kivesszük a hűtőből, levesszük a tortakarikát, majd az egészet bevonjuk tejszínhabbal. Tejszínnel, meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá