Feketeerdő torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók  egy 27 cm-es formához:

A piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 6 ek finom liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor

A töltelék:

  • 1 ü magozott meggy
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • 2 ek cukor
  • rumaroma
  • 1/2 l  tejszín

A díszítéshez:

  • meggyszemek
  • reszelt étcsoki
  • tejszínhab

Elkészítése:

Megsütjük a kakaós piskótát, hagyjuk kihűlni. A meggy levével, cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a díszítéshez, a többit a pudingba keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A csokit lereszeljük.

A piskótát három lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Habzsák segítségével a tejszínhabból kb 2 cm távolságra köröket nyomunk. A közöket kitöltjük a meggyes pudinggal, majd rátesszük a következő lapot. A második lapnál ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy ahová az előző lapon hab került, most a meggyes rész kerüljön.

feketeerdő2
feketeerdő3

Rátesszük a tetejét és fél órára a hűtőbe tesszük. Kivesszük a hűtőből, levesszük a tortakarikát, majd az egészet bevonjuk tejszínhabbal. Tejszínnel, meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!