Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő torta recept

Feketeerdő torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek cukor
    • fél cs sütőpor
    • 2 cs csokis pudingpor

    Zselé:

    • 9 dl meggylé (ha nincs ennyi lehet kevés vízzel is pótolni)
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 1,5 ü kimagozott meggy

    Habhoz:

    • 1 l tejszínhab keményre verve

    Elkészítése:
    A piskóta: 5 tojás fehérjét keményre verünk 5 kanál cukorral, majd hozzáadjuk a sárgákat. 2 csomag csokipudingot összekeverünk egy fél csomag sütőporral, majd ezt is hozzáadjuk a habhoz, majd előmelegített sütőben megsütjük. Két egyforma lapot sütünk a tésztából.
    A zselé: 9 dl meggylében megfőzünk 2 csomag vaníliás pudingot, majd még melegen hozzákeverünk kb 1,5 üveg kimagozott meggyet.
    A hab: 1 l tejszínt (lehűtve!) felverünk, ízlés szerint cukorral, vagy cukor nélkül.
    Ha kihűltek a piskóták, mindkettőt kettévágjuk, majd elkezdjük rétegezni: piskóta-zselé-hab (ezt így háromszor ismételjük laponként), a tetejére kerül a negyedik lap. A habnak kb az 1/3-át meghagyjuk a díszítéshez.

    Szerintem nagyon könnyen elkészíthető recept, és nagyon finom torta lesz belőle!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá