Hozzávalók:
Piskóta:
Zselé:
Habhoz:
Elkészítése:
A piskóta: 5 tojás fehérjét keményre verünk 5 kanál cukorral, majd hozzáadjuk a sárgákat. 2 csomag csokipudingot összekeverünk egy fél csomag sütőporral, majd ezt is hozzáadjuk a habhoz, majd előmelegített sütőben megsütjük. Két egyforma lapot sütünk a tésztából.
A zselé: 9 dl meggylében megfőzünk 2 csomag vaníliás pudingot, majd még melegen hozzákeverünk kb 1,5 üveg kimagozott meggyet.
A hab: 1 l tejszínt (lehűtve!) felverünk, ízlés szerint cukorral, vagy cukor nélkül.
Ha kihűltek a piskóták, mindkettőt kettévágjuk, majd elkezdjük rétegezni: piskóta-zselé-hab (ezt így háromszor ismételjük laponként), a tetejére kerül a negyedik lap. A habnak kb az 1/3-át meghagyjuk a díszítéshez.
Szerintem nagyon könnyen elkészíthető recept, és nagyon finom torta lesz belőle!