Feketeerdő torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Feketeerdő torta

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • fél cs sütőpor
  • 2 cs csokis pudingpor

Zselé:

  • 9 dl meggylé (ha nincs ennyi lehet kevés vízzel is pótolni)
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 1,5 ü kimagozott meggy

Habhoz:

  • 1 l tejszínhab keményre verve

Elkészítése:
A piskóta: 5 tojás fehérjét keményre verünk 5 kanál cukorral, majd hozzáadjuk a sárgákat. 2 csomag csokipudingot összekeverünk egy fél csomag sütőporral, majd ezt is hozzáadjuk a habhoz, majd előmelegített sütőben megsütjük. Két egyforma lapot sütünk a tésztából.
A zselé: 9 dl meggylében megfőzünk 2 csomag vaníliás pudingot, majd még melegen hozzákeverünk kb 1,5 üveg kimagozott meggyet.
A hab: 1 l tejszínt (lehűtve!) felverünk, ízlés szerint cukorral, vagy cukor nélkül.
Ha kihűltek a piskóták, mindkettőt kettévágjuk, majd elkezdjük rétegezni: piskóta-zselé-hab (ezt így háromszor ismételjük laponként), a tetejére kerül a negyedik lap. A habnak kb az 1/3-át meghagyjuk a díszítéshez.

Szerintem nagyon könnyen elkészíthető recept, és nagyon finom torta lesz belőle!