Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő torta recept

Feketeerdő torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:
    Piskóta (22 cm-es tortaformához):

    • 7 tojás
    • 14 dkg liszt
    • 14 dkg cukor
    • 2 csapott ek kakaópor

    Krém:

    • 5 dl habtejszín
    • 1 üveg magozott meggybefőtt

    Meggyzselé:

    • 3 dl meggylé
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 ek cukor
    • fahéj ízlés szerint
    • kevés meggylé és egy ek rum a locsoláshoz

    Elkészítése:

    A szokásos módon piskótát sütünk. A tojásokat szétvállasztjuk. A sárgáját kikverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, lisztet és a felvert fehérje habját. Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 35-40 perc alatt megsütjük.

    A pudingport megfőzzük a meggylével és a cukorral (ha gondoljuk akkor a meggyszemmekkel együtt is megfőzhetjük a pudingport, de ha nem akkor a szemeket majd belenyomkodjuk a tejszínbe) és kihűtjük. A tejszínt felverjük, megfelezzük az egyik részbe kakaóport és rumot keverünk.

    Amikor a piskóta kihűlt, háromfelé vágjuk. A lapokat locsoljuk meg a meggylével és a rum keverékével. A kétféle tejszínt és a meggyzselét nyomózsákba tesszük. Körkörösen betöltjük a piskótakarikát, a közepétől kifele haladjunk (középére nyomunk egy kis fehér tejszínhabot, majd körberajzoljuk a kakaós tejszínnel, majd a meggyzselé következik, így folytatjuk amíg elérünk a széléhez. A következő szinten figyeljünk arra, hogy ellentétesen tültsük meg a piskótát, mert csak akkor lesz szép “sakktábala” mintája a tölteléknek).

    A maradék tejszínnel körbekenjük, az oldalát csokireszelékkel bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.

    A feketeerdő torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 218 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 22 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek