Feketeerdő torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Feketeerdő torta

Hozzávalók:
Piskóta (22 cm-es tortaformához):

  • 7 tojás
  • 14 dkg liszt
  • 14 dkg cukor
  • 2 csapott ek kakaópor

Krém:

  • 5 dl habtejszín
  • 1 üveg magozott meggybefőtt

Meggyzselé:

  • 3 dl meggylé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 ek cukor
  • fahéj ízlés szerint
  • kevés meggylé és egy ek rum a locsoláshoz

Elkészítése:

A szokásos módon piskótát sütünk. A tojásokat szétvállasztjuk. A sárgáját kikverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, lisztet és a felvert fehérje habját. Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 35-40 perc alatt megsütjük.

A pudingport megfőzzük a meggylével és a cukorral (ha gondoljuk akkor a meggyszemmekkel együtt is megfőzhetjük a pudingport, de ha nem akkor a szemeket majd belenyomkodjuk a tejszínbe) és kihűtjük. A tejszínt felverjük, megfelezzük az egyik részbe kakaóport és rumot keverünk.

Amikor a piskóta kihűlt, háromfelé vágjuk. A lapokat locsoljuk meg a meggylével és a rum keverékével. A kétféle tejszínt és a meggyzselét nyomózsákba tesszük. Körkörösen betöltjük a piskótakarikát, a közepétől kifele haladjunk (középére nyomunk egy kis fehér tejszínhabot, majd körberajzoljuk a kakaós tejszínnel, majd a meggyzselé következik, így folytatjuk amíg elérünk a széléhez. A következő szinten figyeljünk arra, hogy ellentétesen tültsük meg a piskótát, mert csak akkor lesz szép “sakktábala” mintája a tölteléknek).

A maradék tejszínnel körbekenjük, az oldalát csokireszelékkel bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.