Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő torta recept

Feketeerdő torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 bögre cukor (3 dl)
    • 2 bögre finomliszt
    • 1,5 dl napraforgó olaj
    • 1,5 dl tej
    • 1 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
    • 1 evőkanál finomliszt (a forma kikenéséhez)

    A krémhez:

    • 700 g meggybefőtt (levével együtt)
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 1 ek cukor (ízlés szerint)

    A díszítéshez:

    • 500 ml habtejszín

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piksótát készítünk, majd egy 26 cm-es formába simítva megsütjük. 180 fokra előmelegített sütőben ez kb 30 perc. Tűpróbát végezzünk!

    A pudingot elkeverjük a meggy levével és megfőzzük. Amikor már kellőképp sűrű (rendes puding állaga van), akkor beledobáljuk a meggyet. Hagyjuk egyet forrni, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.

    Ha kihűlt a tészta és a krém is, összeállíthatjuk: félbevágjuk a tortát és megtöltjük a krémmel. (Én szoktam egy kevés krémet hagyni díszítésre.) A tetejét habtejszínnel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá