Feketeerdő torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 1 bögre cukor (3 dl)
  • 2 bögre finomliszt
  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
  • 1 evőkanál finomliszt (a forma kikenéséhez)

A krémhez:

  • 700 g meggybefőtt (levével együtt)
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 ek cukor (ízlés szerint)

A díszítéshez:

  • 500 ml habtejszín

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piksótát készítünk, majd egy 26 cm-es formába simítva megsütjük. 180 fokra előmelegített sütőben ez kb 30 perc. Tűpróbát végezzünk!

A pudingot elkeverjük a meggy levével és megfőzzük. Amikor már kellőképp sűrű (rendes puding állaga van), akkor beledobáljuk a meggyet. Hagyjuk egyet forrni, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.

Ha kihűlt a tészta és a krém is, összeállíthatjuk: félbevágjuk a tortát és megtöltjük a krémmel. (Én szoktam egy kevés krémet hagyni díszítésre.) A tetejét habtejszínnel díszítjük.