Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő torta recept

Feketeerdő torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tortalap:

    • 12  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 24 dkg porcukor
    • 16 dkg liszt
    • 8 dkg kakaópor
    • 3 ek olaj
    • 10 g sütőpor
    • 4 ek víz

    Töltelék:

    • 7 dl kimagozott meggybefőtt
    • 3 zacskó vaníliás pudingpor
    • 5-6 ek cukor
    • 3-4 dl tej
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 5 dl habtejszín
    • 10 g zselatin

    Díszítéshez:

    • 5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A lap hozzávalóiból négy lapot sütünk. A szokásos módon elkészítjük a piskótatésztát és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük.

    A meggyes töltelékhez a befőttet leszűrjük és a levét felfogjuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy összesen 7 dl legyen, majd elkeverjük benne a pudingporokat, a cukrot, fahéjat és feltesszük főni, majd a meggyet is hozzáadjuk és besűrítjük. Néhányszori keveréssel kihűtjük.

    A zselatint feloldjuk 1 dl vízben, majd a keményre vert tejszínhez adjuk.

    A legalsó lapra rákenjük a meggyes töltelék 1/3-át, majd a tejszín egyharmadát és a többi lapot is betöltjük, a tetejére tesszük a maradék lapot.

    Másnap a tejszínt keményre felverjük és ízlés szerint díszítjük a tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá