Feketeerdő torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tortalap:

  • 12 tojás
  • 24 dkg porcukor
  • 16 dkg liszt
  • 8 dkg kakaópor
  • 3 ek olaj
  • 10 g sütőpor
  • 4 ek víz

Töltelék:

  • 7 dl kimagozott meggybefőtt
  • 3 zacskó vaníliás pudingpor
  • 5-6 ek cukor
  • 3-4 dl tej
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 5 dl habtejszín
  • 10 g zselatin

Díszítéshez:

  • 5 dl habtejszín

Elkészítése:

A lap hozzávalóiból négy lapot sütünk. A szokásos módon elkészítjük a piskótatésztát és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük.

A meggyes töltelékhez a befőttet leszűrjük és a levét felfogjuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy összesen 7 dl legyen, majd elkeverjük benne a pudingporokat, a cukrot, fahéjat és feltesszük főni, majd a meggyet is hozzáadjuk és besűrítjük. Néhányszori keveréssel kihűtjük.

A zselatint feloldjuk 1 dl vízben, majd a keményre vert tejszínhez adjuk.

A legalsó lapra rákenjük a meggyes töltelék 1/3-át, majd a tejszín egyharmadát és a többi lapot is betöltjük, a tetejére tesszük a maradék lapot.

Másnap a tejszínt keményre felverjük és ízlés szerint díszítjük a tortát.