Feketeerdő torta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 db egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 150 g cukor
- 150 g liszt
- 100 g olvasztott étcsokoládé
Meggykrém:
- 2 üveg magozott meggybefőtt (1500 g)
- 150 g kukoricakeményítő
- rum
Vanília krém:
- 700 ml habtejszín
- 350 g fehér csokoládé
- 1 db vaníliarúd kikapart belseje
- cseresznyepálinka
Elkészítése:
Tészta:
Az öt darab egész tojást, a négy sárgáját, a sót és a cukrot együtt kihabosítjuk.
Egy kevés habbal keverjük el az olvasztott csokoládét, majd forgassuk össze a többi tojáshabbal és óvatosan keverjük bele a lisztet.
Kaparjuk a masszát piskótakarikába és süssük meg 160 fokos előmelegített sütőben 45 perc alatt.
Ha kihűlt akkor vágjuk négy lapba.
Meggykrém:
Egy kevés meggy lével oldjuk fel a keményítőt, a többit turmixszoljuk össze, majd forraljuk fel és sűrítsük be a keményítővel.
Ízlés szerint tovább ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel, citrommal vagy akár vörösborral.
Miután kihűlt keverjük át. Szükség szerint hígítsuk egy kis meggy lével.
Vanília krém:
A tejszínt a vaníliával forraljuk fel, majd keverjük el benne a fehér csokoládét.
A krémet hűtsük vissza legalább kilenc fokosra, ehhez érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni.
Ha lehűlt óvatosan habosítsuk ki és keverjünk bele cseresznyepálinkát ízlés szerint.
Torta töltése:
A két krémet töltsük nyomózsákba, majd a krémeket felváltva körkörösen nyomva, töltsük be a tortát. Ízlés szerint díszítsük.