Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő torta recept

Feketeerdő torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 5 db egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 150 g cukor
    • 150 g liszt
    • 100 g olvasztott étcsokoládé

    Meggykrém:

    • 2 üveg magozott meggybefőtt (1500 g)
    • 150 g kukoricakeményítő
    • rum

    Vanília krém:

    • 700 ml habtejszín
    • 350 g fehér csokoládé
    • 1 db vaníliarúd kikapart belseje
    • cseresznyepálinka

    Elkészítése:

    Tészta:

    Az öt darab egész tojást, a négy sárgáját, a sót és a cukrot együtt kihabosítjuk.

    Egy kevés habbal keverjük el az olvasztott csokoládét, majd forgassuk össze a többi tojáshabbal és óvatosan keverjük bele a lisztet.

    Kaparjuk a masszát piskótakarikába és süssük meg 160 fokos előmelegített sütőben 45 perc alatt.

    Ha kihűlt akkor vágjuk négy lapba.

    Meggykrém:

    Egy kevés meggy lével oldjuk fel a keményítőt, a többit turmixszoljuk össze, majd forraljuk fel és sűrítsük be a keményítővel.

    Ízlés szerint tovább ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel, citrommal vagy akár vörösborral.

    Miután kihűlt keverjük át. Szükség szerint hígítsuk egy kis meggy lével.

    Vanília krém:

    A tejszínt a vaníliával forraljuk fel, majd keverjük el benne a fehér csokoládét.

    A krémet hűtsük vissza legalább kilenc fokosra, ehhez érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni.

    Ha lehűlt óvatosan habosítsuk ki és keverjünk bele cseresznyepálinkát ízlés szerint.

    Torta töltése:

    A két krémet töltsük nyomózsákba, majd a krémeket felváltva körkörösen nyomva, töltsük be a tortát. Ízlés szerint díszítsük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá